CONTACT RAPID
0742.920.119

0Item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Product was successfully added to your shopping cart.
Finalizeaza comanda Continua cumparaturile

Informatii utile


Ghid citire anvelope

La prima vedere, alegerea anvelopelor potrivite poate parea complicata, insa, daca tinem cont de importanta pe care o au anvelopele pentru siguranta ta in trafic si sfaturile oferite mai jos, aceasta alegere poate fi mult simplificata.

Citeste mai departe


Cum iti alegi anvelopele?

Anvelopele ar trebui schimbăate in momentul in care adancimea canalelor din calea de rulare nu mai este potrivita pentru vremea de afara. Mobauto recomanda inlocuirea acestora la adancimea de aproximativ 4 mm pentru condusul pe zapada, 3,2 mm pentru sosele ude si 1,6 mm pentru sosele perfect uscate.

Citeste mai departe


Schimbarea Anvelopelor

Masina ta a venit echipata din fabrica cu anvelope de echipare originala (OE - original equipment- aceste anvelope au fost alese de producatorul masinii). Ca regula, producatorii de masini aleg anvelopele OE care acopera nevoile unui numar cat mai mare de soferi, ceea ce inseamna ca acestea nu sunt neaparat cele mai potrivite pentru tine.

Citeste mai departe


Cum controlezi explozia unei anvelope in mers

Termenul de “explozie” este folosit de catre soferi pentru a descrie spargerea unei anvelope insotita de pierderea rapida a presiunii. Desi am putea presupune ca exploziile sunt cauzate de o presiune prea mare in anvelope, de fapt se intampla exact contrariul. Majoritatea exploziilor sunt produse din cauza unei presiuni prea mici, care permite anvelopei sa flexeze, dincolo de limitele sale de elasticitate, incalzindu-se pana in punctul in care cauciucul se desprinde de tesatura interna si de ranforsarea de otel.

Citeste mai departe


Pericolul montarii anvelopelor cu uzuri diferite

Totusi, daca alegeti sa inlocuiti doar doua dintre anvelope, acestea vor fi montate pe axa spate a masinii, iar celelalte doua, mai putin uzate, pe axa fata. Acest lucru reduce posibilitatea pierderii controlului masinii atunci cand anvelopele acvaplaneaza pe suprafetele umede.

Citeste mai departe


Rodajul Anvelopelor

Anvelopele sunt confectionate din mai multe straturi de cauciuc, otel si tesatura. Datorita acestor componente diferite, noile dumneavoastra anvelope au nevoie de o perioada de rodaj  pentru a va oferi calitatile normale de rulare si o performanta maxima.

Citeste mai departe