CONTACT RAPID
0742.920.119

0Item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Product was successfully added to your shopping cart.
Finalizeaza comanda Continua cumparaturile

Extragarantia de 5 ani


BENEFICII

 • 50% reducere la cumpararea unui nou produs in caz de dauna accidentala*
 • Pick&Return GRATUIT pe toata perioada garantiei
 • Prioritate in rezolvarea reclamatiilor-maxim 5 zile Lucratoare

 

* se acorda 50% reducere la cumpararea unui nou produs, (identic cu cel/cele pentru care a fost emis prezentul certificat de calitate si garantie) o singura data in perioada de valabilitate a garantiei, indiferent de uzura produsului avariat.

TERMENE DE GARANTIE

Anvelopele sunt garantate 5 ani de zile de la data cumpararii, in conditiile unei exploatari corespunzatoare, pentru o perioada de timp ce defineste termenul de garantie. Pe baza dovezii de achizitie(factura sau bon fiscal) si a seriei DOT indicata pe flancul anvelopelor, cumparatorul se poate adresa vanzatorului cu eventualele reclamatii justificate in urmatoarele termene:

Aplicarea termenului de garantie este conditionata de o uzura normala si uniforma a benzii de rulare obtinuta in situatii de exploatare corespunzatoare, pana la atingerea indicatoarelor de uzura prezente in canalele de profil, la o inaltime de 1,6 mm pentru anvelopele de autoturism si teren, 2mm pentru anvelopele de camion si masini agricole si 4 mm pentru anvelopele agricole cu janta peste 20 toli.

Anvelopele ce devin nefunctionale in aceste conditii vor fi inlocuite de vanzator, dupa cum urmeaza:

 • Gratuit: Cand uzura este mai mica sau egala cu 30% din inaltimea benzii de rulare.
 • Cu plata contravalorii uzurii: Cand uzura depaseste 30% din inaltimea benzii de rulare. In aceasta situatie, beneficiarul trebuie sa plateasca contravaloarea uzurii, care se obtine prin inmultirea pretului de vanzare cu procentul ce reprezinta uzura benzii de rulare folosite.

Se efectueaza masuratori in trei locuri alese intamplator pe coama benzii de rulare, pentru o evaluare reprezentativa si fara sa includa punctele in care se afla indicatoarele de uzura.

In cazul reclamatiilor intemeiate la camere de aer, valvelor si benzi de janta, acestea se inlocuiesc integral si gratuit.

ELEMENTE NECESARE PENTRU REZOLVAREA RECLAMATIILOR

- Copie dupa certificatul de inmatriculare al autovehiculului pe care au fost montate anvelopele reclamate 
- Informare privind constatarea defectiunii: pozitia de montaj, rulajul inregistrat, tipul defectiunii si imprejurarile in care a aparut.

Reclamatiile se vor analiza in termenul de maxim 5 zile lucratoare. In cazuri speciale, pentru reclamatii disputate, beneficiarul va pune la dispozitie anvelopa pentru expertiza amanuntita.

SITUATII IN CARE SE PIERD GARANTIILE

Pe durata exploatarii, depozitarii si transportului pot interveni o serie de cazuri care conduc la diferite defecte ce nu sunt imputabile procesului de fabricatie. Pneurile ce s-au deteriorat datorita urmatoarelor situatii se exclud din drepturile de garantie prezentate:

 1. Depozitare incorecta: deformare prin incidente de indoire, presare sau lovire; apropiere de surse de caldura; contact cu produse chimice agresive.
 2. Alegerea si montarea incorecta a dimensiunii: neconformitatea cu caracteristicile prevazute in cartea de identitate a autovehiculului; folosirea de jante deformate sau destinate pentru alte dimensiuni; profil de banda de rulare necorespunzator domeniului de utilizare; inversarea sensului de directie (cand este indicat); nerespectarea pozitiei de montaj (la dimensiuni speciale); montarea anvelopelor perechi (jumelate, dual) de tipodimensiuni diferite sau cu un grad de uzura inegal.
 3. Situatii provocate de hazard, starea drumurilor si conducerea autovehiculului: impact cu corpuri dure si taieturi accidentale; frecari laterale sau centrale cu efecte de uzura si dezvoltare de caldura; continuarea rulajului cu diferite corpuri taioase retinute intre canalele benzii de rulare sau in vecinatatea flancului (cazul anvelopelor dual).
 4. Abateri de la parametrii de utilizare: suprasarcina; suprapresiune; subpresiune; rulaj in conditii de aplatisare (deflectie); continuare rulaj fara presiune interioara; alte situatii ce nu sunt conforme cu caracteristicile tehnice ale anvelopei.
 5. Defectiuni in functionarea autovehiculului: abateri ale unghiurilor ansamblului de directie (uzura anormala datorata sistemului de directie); functionarea defectuoasa a sistemului de franare (incalzire exagerata a jantei si a zonei de talon, deteriorare cord); functionarea unor amortizoare defecte (uzura excentrica, asimetrica); indoirea axelor si functionarea defectuoasa a diferentialului (uzuri neuniforme ale benzii de rulare datorita unei alunecari); improvizatii ce nu respecta regulile de siguranta a circulatiei si de intretinere a autovehicului.
 6. Echilibrarea necorespunatoare a ansamblului anvelopa-janta-valva: instabilitate determinata de selectarea unor anvelope necorespunzatoare sau jante inguste; jante cu imperfectiuni; defectiuni la nivelul talonului determinate de erori de montaj.
 7. Pierderea etanseitatii: desprinderi intre componente rezultate din cauze de exploatare necorespunzatoare; perforari; defectarea ventilelor; uzuri provocate in talon din montaj cu janta neuniforma sau cu defectiuni.
 8. Situatii accidentale: incendiu; accidente de circulatie imputabile conducatorilor auto sau hazardului; defectiuni in functionarea autovehiculului; contact cu substante chimice si petroliere; folosirea anvelopelor in competitii automobilistice neautorizate de producator.
 9. Denivelari, umflaturi si disconfort: dupa atingerea unui nivel de uzura mai mare de 30% din inaltimea initiala a profilului. Nu se prevad compensari pentru manopera de montaj, interventii mecanice, transport la sediul vanzatorului, perioada de consultari si expertizare.
 10. Reparatii sau marcari neautorizate: reparatii ce afecteaza caracteristicile structural-constructive; marcari neconventionale efectuate de catre consumatori; stantari, imprimari sau vopsiri pentru identificare si scopuri diverse.
 11. Valabilitatea certificatului:
  • 11.1. Prezentul certificat de calitate si garantie este valabil pentru produsele cumparate si conforme facturii sau bonului fiscal.
  • 11.2. Certificatul garanteaza supunerea produselor tuturor conditiilor rezultate din reglementarile legale elaborate la cumparare, in termenele de garantie prevazute, care se vor referi la raporturile intre vanzator si beneficiar, perioada de rezolvare a reclamatiilor si modul de compensare a uzurii produselor pentru care beneficiarul este indreptatit.